În jur de 60 de cărţi au fost lansate vineri la Bookfest care are loc până duminică la complexul Romexpo din Capitală. Printre volumele nou-apărute se numără cea de-a şasea carte tradusă în limba română a consilierului matrimonial Gary Chapman ("Cele cinci limbaje ale iubirii. Ediţia pentru bărbaţi"), un roman fantasy despre care presa străină scrie că i-ar putea lua locul lui Harry Potter ("Oksa Pollock - Tărâmul invizibil"), precum şi un volum ambiţios care îşi propune să ilustreze revoluţia Facebook în spaţiul social ("Cartea Feţelor").
Volumul "Cele cinci limbaje ale iubirii. Ediţia pentru bărbaţi", lansat de editura Curtea Veche, este un bestseller internaţional, tradus în aproape 40 de limbi şi vândut în peste două milioane de exemplare. Cartea se adresează bărbaţilor şi îi învaţă cum să aibă o căsnicie fericită prin învăţarea celor cinci limbaje ale iubirii. Gary Chapman, autorul a 30 de cărţi destinate problemelor de cuplu, spune că imaginea căsniciei din filmele hollywoodiene dăunează relaţiei de cuplu. "Cel mai bun model este o căsnicie pe viaţă în care partenerii învaţă cum să se iubească şi cum să lucreze împreună, ca o echipă", explică el. În viziunea sa, o relaţie sănătoasă presupune descoperirea propriului limbaj al iubirii, dar şi cel al partenerei. Acestea pot fi diferite, însă se încadrează în cinci categorii: timpul petrecut alături de persoana iubită, declaraţiile, darurile, serviciile oferite şi contactul fizic.
"Eu sugerez să îţi notezi în ordinea importanţei cele cinci limbaje ale dragostei, aşa cum le vezi tu. Dacă limbajul primar al soţiei tale este ultimul pe lista ta, va trebui să te străduieşti mai mult. Dacă nu este important pentru tine, va fi mai dificil să înţelegi de ce este atât de important pentru ea", explică el. Limbajele pot fi învăţate, iar cartea oferă chiar şi sfaturi practice culese de la soţiile care l-au sfăt