Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, apreciază drept "iresponsabile ori false" declaraţiile managerului Spitalului Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, potrivit cărora unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea din cauza lipsei de personal.
CITEŞTE ŞI:
Pacienţi legaţi de pat la spitalul judeţean Sibiu
Control fulger al Inspecţiei Sanitare și DSP-ului la Spitalul Judeţean - doi bolnavi, găsiţi legaţi de paturi
De ce sunt legati pacienţii de pat, la Sibiu: exista doar două asistente la 50 de bolnavi, noaptea
"În urmă cu o săptămână, în fişa de evaluare pentru clasificarea spitalelor managerul a spus că totul este în regulă, spitalul a fost clasificat în categoria a doua şi nu a semnalat lipsa personalului. Brusc, după obţinerea clasificării, şi-a amintit că sunt probleme. Vom reanaliza situaţia şi dacă lucrurile nu sunt în regulă vom trece spitalul într-o categorie inferioară", a declarat ministrul sănătăţii vineri, cu prilejul marcării a 300 de transplanturi efectuate la Institutul Fundeni.
El a spus că le-a cerut autorităţilor locale să facă o analiză foarte serioasă a afirmaţiilor lui Adrian Şanta.
Responsabilul sanitar a menţionat că în urma distribuirii de personal spitalul sibian a primit 23 de persoane: doi medici şi restul asistente şi infirmiere.
"Au fost deblocate 3.700 de posturi şi mai avem o mică rezervă pe care o vom folosi în special pentru institute şi spitalele mari", a adăugat ministrul sănătăţii.
Cseke Attila a evidenţiat că descentralizarea unităţilor sanitare înseamnă şi finanţare din partea autorităţilor locale.
Ministrul sănătăţii a făcut referire la controlul Direcţiei de Sănătate de vineri dimineaţă, care a constatat că erau doar doi pacienţi legaţi. El a explicat că sunt situaţii în care este necesară legarea pacienţilor dacă îşi pot