Cum nu am mai trecut pe aici de ceva vreme am zis să vă îndulcesc puţin cu o reţetă nouă .
“Lapte de pasăre”
4 ouă
800 ml lapte
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
100 g faină
ciocolata neagră
Este o reţetă pe care mama o ştie de la bunica, nu ştim încă de când este ştiută si de bunica, dar la noi in familie este consumată destul de des. Secretul stă în faptul ca ouăle trebuie să fie proaspete şi preferabil de ţară.
Să trecem la reţetă:
Se separă gălbenuşul de albuş si se pun în boluri diferite. Albuşurile se pun într-un vas, se presară un praf de sare şi se bat cu telul (merge şi cu mixerul, dar eu prefer telul). Când devin spumă se adaugă zahărul (50g ) în ploaie şi se bat bine până capătă o consistenţă tare. Gălbenuşurile se freacă cu 3 linguri de zahăr până se topeşte zahărul, apoi se adaugă făina şi se amestecă bine.
Laptele se pune la fiert. Când laptele dă în clocot, cu o lingură se fac bulgăraşi de spumă care se pun în lapte să fiarbă pe ambele părţi, maxim un minut, apoi se scot cu o spumieră şi se pun într-un bol.
Crema de galbenuşuri se amestecă cu lapte calduţ, apoi cu lapte fierbinte, turnat puţin câte puţin, ca să nu se coaguleze galbenuşururile , apoi se toarnă peste laptele fiert dat la o parte de pe flacară şi se amestecă încontinuu, până se omogenizează. Se pune din nou la fiert şi se amestecă continuu până se obţine o cremă. Compoziţia se toarnă în bolul cu bulgaraşi şi se lasă la răcit. Pentru ca sunt uşori bulgaraşi se vor ridica deasupra cremei.
Peste bulgaraşii albi se rade ciocolată neagră .
Poftă bună!
Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
Cum nu am mai trecut pe aici de ceva vreme am zis să vă îndulcesc puţin cu o reţetă nouă .
“Lapte de pasăre”
4 ouă
800 ml lapte
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
100 g faină
ciocolata neag