Şi-a scris multe dintre versurile pieselor pe hârtie igienică, pentru că 27 de ani din viaţă şi i-a petrecut după gratii. A fost închis pentru o crimă pe care nu a comis-o. Pe 18 noiembrie 2008 americanul William Michael Dillon a fost eliberat din închisoare, după ce probele ADN l-au dezvinovăţit, informează CNN.
"Am fost arestat pentru crimă pe 26 august 1981 pentru o crimă pe care nu a comis-o. Am fost eliberat pe 18 noiembrie 2008. Multumesc gardienilor justiţiei", cântă Dillon acompaniat de chitara sa.
Ceea ce l-a determinat pe producătorul muzical Jim Tullio, câştigător al unui premiu Grammy, să-l invite pe Dillon la studioul său din Chicago pentru a-şi înregistra piesele compuse în închisoare, a fost tocmai povestea tristă a vieţii sale.
"M-am gândit că tipul a avut o viaţă grea şi că merită o şansă", a declarat Tullio. Nu i-a păsat dacă are într-adevăr talent şi a rămas şocat atunci când l-a auzit cântând.
"Am ştiut că povestea sa va atrage public. Dar vocea sa va transforma aceşti oameni în adevăraţi fani". a adăugat Jim Tullio.
Dillon povesteşte că în închisoare s-a gândit de multe ori să se sinucidă. După ce ispăşise 12 ani din sentinţa pe viaţă primită a decis să renunţe la toată furia şi frustarea pe care le acumulase. Dacă testul ADN nu ar fi dovedit că nu el este criminalul, ar fi putut fi eliberat abia în 2043, când ar fi avut deja 80 de ani.
La momentul eliberării, Dillon petrecuse în închisoare cei mai mulţi ani dintre toate persoanele incluse în Proiectul Inocenţei, şi se aştepta să primească ceva bani pentru anii care i-au fost furaţi.
În statul american Florida există o lege potrivit căreia orice persoană condamnată la închisoare, dar a cărei inocenţă este ulterior dovedită, va primi câte 50.000 de dolari pentru fiecare an petrecut în spatele gratiilor. Dar Dillon nu se califică