Mircea Cărtărescu şi Mihaela Rădulescu vor putea fi citiţi, de la 15 iunie, şi pe iPad. Se pregăteşte Neagu Djuvara, al cărui best seller pentru copii, tradus în limba engleză, "De la Vlad Ţepeş la Dracula Vampirul", va putea fi descărcat în curând din AppStore.
Când zmeii care au fost odată ca niciodată fac animaţie pe iPad la Bookfest, iar Neagu Djuvara, povestaşul vremurilor trecute, cu umor boieros şi voce desprinsă parcă de pe gramofon, îşi aşteaptă intrarea triumfală în AppStore, cărţile de la Târgul de carte îţi par nişte verişoare cu trupul gros, de generaţie veche, foşnind în nişte haine demodate. Şi îţi dai seama că te afli la un târg de carte mai digital ca niciodată când Gabriel Liiceanu îţi povesteşte cum se joacă Mircea Cărtărescu, în timpul liber, cu aplicaţia Talking Tom Cat de pe iPhone şi iPad. Liiceanu le-a mai spus cititorilor veniţi să asiste la varianta pentru iPad a "Enciclopediei Zmeilor", de Mircea Cărtărescu, şi cum îl apostrofează scriitorul pe Talking Tom, care ştie să zgârie ecranul gadgetului, să bea lapte şi să încaseze bobârnace. "Îi spui motanului, "Băi, dar prost mai eşti!", iar el îţi răspunde "Băi, dar prost mai eşti!", le-a zis Liiceanu cititorilor care râdeau în faţa unei asemenea realizări tehnologice. Apoi Mircea Cărtărescu le-a arătat spectatorilor cât de bun încasator e motanul de pe iPad şi l-a lovit, de câteva ori, cu degetul peste bot.
Ce cărţi vor mai putea fi citite pe iPad
Paul Balogh, directorul Humanitas Digital, a explicat pentru gândul cum funcţionează versiunea pentru iPad a "Enciclopediei Zmeilor", care va costa 2,49 de euro. "Ilustraţiile relizate de Tudor Bănuş sunt uşor animate. Uitaţi-vă la acest mic dragon care se mişcă spre locul lui în pagină. Sau la cele două muşte de lângă titlu care dispar atunci când pui degetul pe ele. Sau la Universul care se extinde pe iPad, pentru că