Sistemele All-In-One, acele monitoare care integrează în carcasa lor toate componentele unui calculator, sunt tot mai apreciate şi căutate pe piața românească. O dovedește cifra vânzărilor, a căror creștere se scrie deja cu două cifre.
Tendinţa înregistrată la nivel global în domeniul tehnologiei este aceea de miniaturizare şi de sporire a performanţelor dispozitivelor. De aici a apărut şi ideea de All-In-One (AIO), un sistem care răspunde nevoii de confort sporit şi provocării spaţiului tot mai limitat, incluzând toate functionalităţile unui computer clasic într-un singur dispozitiv compact.
Primele computere All-In-One au fost iMac-urile introduse pe piaţă în anul 1998 de Apple. Reprezentanţii companiei americane răspundeau la comentariile apărute după lansarea iMac că partea din spate a computerului lor arată mult mai bine decât partea din faţă a oricărui alt calculator. Produsul Apple a prins bine la public, iMac ajungând la cea de a cincea generaţie.
Inspiraţi de Apple, mulţi alţi producători au intrat pe această piaţă lansând produse similare. „Sistemele All-In-One includ, practic, toate funcţiile unui calculator obişnuit, plus câteva functionalităţi extra. Acestea au cameră web şi boxe integrate, DVD writer (în funcţie de model, au şi disc Blu-Ray), card reader, porturi USB şi chiar HDMI pentru rularea conţinutului video pe TV sau alte ecrane mai mari, tastatură wireless sau cu cablu etc.
Principalul avantaj al sistemelor All-In-One constă în ergonomie - ai toate componentele într-un singur dispozitiv compact, ocupând deci şi mult mai puţin spaţiu faţă de un desktop obişnuit“, potrivit lui Mihai Olariu, product manager, eMAG.
Amprente în loc de click-uri
Sistemele All-In-One dispun de funcţii pe care un desktop obişnuit nu le are: ecran touchscreen (tactil sau multitactil), un consum mult mai mic de energie electrică şi