Ca urmare a recentelor articole privind situaţia managementului de la Sibex, doresc să fac următoarele precizări de natură a lămuri derularea exactă a evenimentelor:
1. În data de 29.04.2011, Adunările Generale ale Acţionarilor Sibex s-au desfăşurat cu încălcarea Legii 31/1990 şi a Actului Constitutiv, deşi cei care au solicitat revocarea au fost asistaţi de trei avocaţi din Bucureşti şi de un notar.
2. S-au înregistrat următoarele carenţe, pe care vi le voi enumera în continuare:
- Secretariatul votat după terminarea AGEA nu a întocmit nici cel puţin un proces verbal de prezenţă împuterniciţi, alţi participanţi, etc. Recalcularea drepturilor de vot, timp de 2 ore, nu era de competenţa AGA, ci a Depozitarului Sibex, şi nu a fost normal ca, în timpul Adunării, cei prezenţi să facă calculul drepturilor de vot.
- Persoanele străine nu aveau ce să caute în AGA.
- Nu s-a realizat verificarea voturilor exprimate de cei împuterniciţi comparativ cu votul din împuternicire.
- Propunerea de schimbare şi înlocuirea mea din calitatea de Preşedinte care conduce Adunarea Generală nu a fost legală, întrucât preşedintele CA este cel care conduce AGA şi el poate fi înlocuit doar în anumite situaţii, cum ar fi incapacitatea temporară, invaliditatea etc., ceea ce nu a fost cazul, noroc că nu s-a făcut şi asta!
Ca urmare a acestor nereguli, AGA a fost contestată de un grup de acţionari în instanţă. Este păcat că, atât unii acţionari, cât şi membrii CA ai Sibex nu cunosc legislaţia societăţilor comerciale (Legea 31/1990) şi nici pe cea a pieţei de capital (Legea 297/2004).
După Adunarea Generală, mi-am prezentat demisia din funcţia de Director General tocmai ca urmare a hotărârilor AGEA şi AGOA, la insistenţele unor acţionari, tocmai pentru a se putea prelua cât mai repede partea executivă. Le-am promis că, în 2 mai 2011, îmi voi prezenta