Reprezentanţii unei clinici private au organizat o campanie de depistare a persoanelor alergice. Testările au fost făcute în parcul central, iar zeci de braşoveni au stat cu orele la coadă ca să fie testaţi de medici.
Testarea gratuită a avut loc în acest weekend, între orele 10.00 şi 18.00. Ca să fie siguri că vor ajunge în faţa medicilor, oamenii au stat la coadă cu orele.
„Am stat două ore la coadă pentru că sănătatea este importantă. Ştiam că se organizează această testare şi am venit special. Nu ştiu să am vreo alergie, însă am câteva boli care ar putea să aibă ca punct de plecare alergia", a explicat Nuţa Lăcătuşu, de 59 de ani.
„A venit multă lume şi s-au format cozi. Dar, cu puţină răbdare, am ajuns la testare. Sunt îngrijorat pentru că tuşesc nejustificat de câteva luni şi mă gândesc că ar putea fi o alergie", a spus Viorel Radbâţă, de 54 de ani.
„Am aflat de eveniment în urmă cu câteva zile şi mi s-a părut o idee foarte bună. Cred că sunt alergică la praf. Am stat o oră şi jumătate la coadă, dar cred că voi pleca de aici cu o concluzie şi cu nişte sfaturi bune", a adăugat Cornelia Radbâţă, de 52 de ani.
Testarea s-a realizat de către specialişti strict pentru depistarea alergiilor respitratorii. Testarea a cuprins mai multe etape: înregistrarea pacientului, prick testul şi interpretarea.
„Prick testul se realizează cu ajutorul diferiţilor alergeni: cei care există în casă- în praful din covor, de pe mobilă etc, cei care au legătură cu părul de animale, cei din mucegaiuri sau legaţi de polen. Câte o picătură din fiecare este asezată pe braţul pacientului. Cu lanţeta se face o mică înţepătură, astfel încât picătura să pătrundă în piele, iar apacientul aşteaptă apoi 15 minute. În funcţie de dimensiunea papulei apărute, medicul determină dacă există