Bărbaţii sunt cel mai mult afectaţi de alcool, viziunea lor în ceea ce priveşte atractivitatea persoanelor din jur durând circa 24 de ore după o stare de ebrietate puternică.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce a fost analizat comportamentul femeilor şi bărbaţilor care au consumat câte un pahar de vodcă cu lămâie sau o băutură cu un gust asemănător sau care nu au băut nimic. După o jumătate de oră, acestora li s-au arătat fotografiile a 20 de bărbaţi şi femei, cerându-li-se să evalueze gradul de atractivitate al acestora pe o scară de la 1 la 7. Cei care au consumat alcool au acordat o notă mai mare cu 10% decât ceilalţi.
În următoarea zi, voluntarii au fost testaţi din nou, iar bărbaţii care consumaseră alcool au acordat chipurilor feminine calificative mai mari beau decât persoanele care nu băuseră alcool.
Rezultatele obţinute ajută experţii să explice fenomenul prin care persoanele ce consumă alcool aleg să aibă contact sexual cu o persoană pe care în mod normal nu o consideră atrăgătoare, scrie libertatea.ro.
Experţii sunt de părere că alcoolul stimulează striatumul, o zonă a creierului ce joacă un rol important în atracţie. Studiile anterioare au demonstrat că aproximativ 68% dintre persoanele care se trezesc după o stare de ebrietate regretă că au făcut schimb de numere de telefon cu persoane pe care nu le consideră atrăgătoare.
Bărbaţii sunt cel mai mult afectaţi de alcool, viziunea lor în ceea ce priveşte atractivitatea persoanelor din jur durând circa 24 de ore după o stare de ebrietate puternică.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce a fost analizat comportamentul femeilor şi bărbaţilor care au consumat câte un pahar de vodcă cu lămâie sau o băutură cu un gust asemănător sau care nu au băut nimic. După o jumătate de oră, acestora li s-au arătat fotografiile a 20 de bărbaţi şi femei, cerându-li-s