Mâine, de Ziua Mondială Fără Turun, la Universitate între orele 13.00 şi 16.00,, o echipă formată din 10 studenţi la medicină vă măsoară, gratuit, „vârsta“ plămânilor şi gradul de intoxicaţie cu monoxid de carbon.
De Ziua Mondială Fără Tutun, pentru a arăta bucureştenilor efectul devastator pe care îl are fumul de ţigară asupra organismului, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta“, în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti organizează acţiunea „STOP! Cu plămânii la control!“.
Cu aceasta ocazie, Institutul „Marius Nasta“, prin Centrul de consiliere pentru renunţarea la fumat, vă invită între orele 13.00 şi 16.00, la Universitate, unde o echipă formată din 10 tineri studenţi la medicină va fi prezentă pentru a măsura „vârsta“ plămânilor trecătorilor şi gradul de intoxicaţie cu monoxid de carbon.
1 din 4 români fumează zilnic
Fumatul este o epidemie globală şi o problemă de sănătate publică. La nivel mondial, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 40 de milioane de oameni sunt dependenţi de tutun. În ţara naostră, 1 din 4 români fumează zilnic.
De aceea, tema aleasă în acest an de către OMS pentru Ziua Mondială Fără Tutun este „Convenţia Cadru OMS pentru Controlul Tutunului (CCCT) salvează vieţi“, pentru a da un impuls aplicării acestui tratat internaţional. El conţine măsurile pe care ar trebui să le ia politicienii pentru a reduce numărul fumătorilor în vederea îmbunătăţirii sănătăţii populaţiei.