Brânză de capră de un milion de euro pe an: în 2007, când a început, antreprenorul Ovidiu Spînu nu-şi imagina că va putea să transforme o experienţă trăită în Franţa în urmă cu 20 de ani într-o afacere de succes pe o piaţă virgină în România, arată un comunicat remis redacţiei.
Reţeta a fost însă bună, iar reacţia publicului la produsele lactate din lapte de capră se apropie deja de dependenţă. LaColline a început cu o rotiţă de brânză de capră dar şi-a dublat în fiecare an producţia şi încasările, ajungând ca, în 2011, fabrica să înregistreze o cifră de afaceri ce se apropie de un milion de euro.
"Cel mai sofisticat produs este brânza de capră cu mucegai alb tip Camembert. A intrat pe piaţă recent şi are deja numeroşi fani printre prietenii şi apropiaţii noştri. La cealaltă extremă se află brânza cremă tartinabilă, produs mult mai puţin elaborat şi, totodată, mai puţin pretenţios. Dintre produsele proaspete, am pus pe piaţă laptele de capră integral (integral înseamnă că nu scoatem şi nu băgăm nimic în el, îl ambalăm aşa cum îl dă capra), iaurt de băut şi, pentru această toamnă, avem în pregătire kefirul de capră", declară Marcela Spînu, administratorul fabricii.
F.A.
Brânză de capră de un milion de euro pe an: în 2007, când a început, antreprenorul Ovidiu Spînu nu-şi imagina că va putea să transforme o experienţă trăită în Franţa în urmă cu 20 de ani într-o afacere de succes pe o piaţă virgină în România, arată un comunicat remis redacţiei.
Reţeta a fost însă bună, iar reacţia publicului la produsele lactate din lapte de capră se apropie deja de dependenţă. LaColline a început cu o rotiţă de brânză de capră dar şi-a dublat în fiecare an producţia şi încasările, ajungând ca, în 2011, fabrica să înregistreze o cifră de afaceri ce se apropie de un milion de euro.
"Cel mai sofisticat produs este brânza de capră cu mucegai alb