Cum cei aproximativ 4300 de elevi de clasa a VIII-a au la dispoziţie 4400 de locuri în clasa a IX-a , teoretic , anul acesta, toată lumea intră la liceu.Bătălia se dă însă pentru liceele bune şi specializările unde media de admitere este mai mare de 8,00.
Oferta educaţională a liceelor din judeţ a fost prezentată în Ghidul admiterii computerizate, broşură care a ajuns în toate şcolile generale din judeţ. Cele 18 unităţi liceale din judeţ au un număr total de 4400 de locuri în clasa a IX-a, împărţite în 89 de specializări. Ţinând cont de numărul de locuri disponibile , de mediile de admitere din anii trecuţi , elevii care sunt acum clasa a VIII-a, ştiu ce medii de admitere le-ar trebui ca să intre la profilul dorit.
Filologie şi mate-info cele mai mari medii de admitere
Pentru că oferta e mai mare decât cererea, teoretic, fiecare elev ar trebui să-şi găsească un loc la liceu. Bătălia se dă însă pe liceele bine cotate, care şi-au format deja în renume în judeţ şi unde mediile de admitere din anii trecuţi au fost peste 8.00. După mediile de admitere de anul trecut se aşteaptă ca şi în acest an specializările cele mai căutate să fie Filologie şi Matematică-Informatică de la liceele teoretice . La Colegiul „ Al. Ghica” şi Liceul teoretic” Al. I Cuza” din Alexandria, cele mai bine cotate unităţi din Alexandria, la clasele de Filologie au fost admişi anul trecut doar elevii cu medii peste 8,00 . Conducerile acestor unităţi se aşteaptă ca şi anul acesta, concurenţa la filologie şi mate info să fie mare. „ Noi avem opt clase,şapte de mate-info şi una de filologie. La filologie pentru că sunt doar 30 de locuri sunt şi medii de admitere mari”, spune Manole Neagu, directorul Colegiul „ Al. Ghica”.
La agricol şi tehnic se intră şi cu 4,00
Grupurile şcolare agricole şi tehnice sunt unităţile unde se intră cu cele mai mici note.