Fragila majoritatea deţinută de putere în Senat a fost pierdută, luni, prin demisia din partid a democrat-liberalului Şerban Rădulescu. Practic, prin părăsirea grupului PDL de către senatorul Rădulescu, coaliţia PDL- UDMR-UNPR nu mai adună decât 68 de voturi, tot atât cât însumează voturile opoziţiei şi ale parlamentarilor neafiliaţi politic. Mai mult, dacă este luat în calcul şi postul senatorului PSD Cătălin Voicu, aflat deocamdată în arest, rezultatul ar fi favorabil parlamentarilor care nu sprijină coaliţia.
Părăsirea grupului PDL a fost oficializată de către Şerban Rădulescu printr-un simplu anunţ făcut în plenul Senatului, parlamentarul oferind ulterior explicaţii: "Sunt independent. Voi vota conform conştiinţei mele ca un senator independent. Voi vota în funcţie de ce lege este vorba şi cât de bine va face legea. Nu am avut discuţii cu cei de la USL. Nu am ce să negociez. Deocamdată mă simt independent". Întrebat care sunt motivele care au stat la baza demisiei sale, Rădulescu a evitat un răspuns clar, lăsând de înţeles că nu este mulţumit de politicile guvernului: "Toate aceste lucruri care nu au un efect benefic. Omul trebuie să simtă că trăieşte bine pentru că are o singură viaţă".
Principalul efect al răsturnării situaţiei din Parlament este faptul că puterea nu va mai putea trece legile organice care au drept cameră decizională Senatul.
Singurele proiecte importante pe care coaliţia le mai poate aproba în legislativ sunt cele care vor intra spre examenul final în Camera Deputaţilor. Nici aici însă majoritatea nu este una lejeră. Doar 27 de voturi mai despart în acest caz opoziţia de putere, iar fragilitatea din plen a fost foarte vizibilă săptămâna trecută, când deputaţii puterii n-au reuşit să aprobe ordonanţa privind disponibilizările din Ministerul de Interne.
Fragila majoritatea deţinută de putere în Senat a fost pierdută, lun