Un ONG, autodeclarat instituţie de protecţie a animalelor, foloseşte toate însemnele Poliţiei Române. Autoturismele de serviciu ale ONG-ului Poliţia Animalelor au embleme inscripţionate cu însemnul „Poliţia“ încadrat de culorile drapelului naţional. De asemenea, ele folosesc şi girofar.
Poliţia Animalelor foloseşte geci reflectorizante, similare cu cele ale Poliţiei Române, şi are funcţii specifice doar Poliţiei Române. În plus, numărul de înmatriculare al maşinilor folosite conţine prescurtatea specifică Ministerului Administraţiei şi Internelor - MAI. Ordonanţa de Urgenţă cu privire la înfiinţarea fundaţiilor şi asociaţiilor interzice folosirea în titulatura lor a denumirilor unor instituţii de interes local sau naţional.
Cu toate acestea, Emilian Prodan (fost Ioan-Grigore Prodan), trimis în judecată în două dosare de corupţie, autointitulat comisar general al organizaţiei Comisariatul pentru Societatea Civilă, şi-a făcut propria poliţie - „Poliţia Animalelor". Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, cere judecătorilor să anuleze marca „Poliţia Animalelor", întrucât aceasta „a fost solicitată cu rea-credinţă, este contrară ordinii publice şi creează confuzie".
În război cu Poliţia română
Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, cere judecătorilor să anuleze certificatul prin care a fost înregistrată la Oficiul de Stat şi Invenţii şi Mărci (OSIM) marca „Poliţia Animalelor", dar şi certificatul de înregistrare a însemnelor specifice după autovehiculele de serviciu. „Conduita Comisariatului pentru Societatea Civilă evidenţiază faptul că înregistrarea mărcii a fost deturnată de la scopul prevăzut de lege şi anume acela de a distinge serviciile sale de cele ale Poliţiei Române, la acela de a crea confuzie şi a da impresia că Poliţia Animalelor este o structură a Poliţiei Române", mai arată chestorul Liviu Popa.
Cum s