Munca în timpul facultăţii le asigură tinerilor banii de buzunar pe perioada studiilor şi îi familiariază cu rigorile şi disciplina pe care le presupun un loc de muncă. Sursa: ARHIVA EVZ
Un job part-time pe perioada studenţiei nu te îmbogăţeşte şi nici nu-ţi oferă neapărat experienţă în domeniul de studiu. Aduce însă o serie de alte avantaje: bani de buzunar, cunoştinţe noi, contact cu piaţa muncii şi cultura organizaţională a unei companii, familiarizarea cu cerinţele angajatorilor.
Un studiu realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) arată că 25% dintre tineri se angajează în regim part-time în timpul facultăţii.
Abilităţi de comunicare şi zâmbetul pe buze
Vă prezentăm câteva dintre slujbele cu jumătate de normă pe care le pot face studenţii. Companiile care angajează în domeniile despre care veţi citi promit program flexibil, în aşa fel încât studenţii să lipsească foarte puţin sau deloc de la cursuri.
Operator interviu. Munca acestuia constă în intervievarea de persoane şi completarea chestionarelor aferente. Interviurile pot avea loc pe stradă, acasă la respondenţi, în spaţii comerciale etc. Suma primită pentru această muncă variază în funcţie de rezultate: pentru un chestionar completat studentul primeşte minimum cinci lei.
Promoter. Acest job presupune promovarea şi vânzarea de produse, consultanţă acordată clienţilor în magazine etc. Studenţii care optează pentru o astfel de slujbă trebuie să accepte şi munca în weekend. Pentru patru- cinci ore de muncă primesc aproximativ 40 de lei.
Hostess. Acest job înseamnă participarea la evenimente, îndrumarea oaspeţilor, împărţirea de materiale promoţionale etc. Pentru angajare, sunt necesare aspect fizic plăcut, zâmbetul pe buze şi abilităţi de comunicare. În acest domeniu se munceşte şi la sfârşit de