Ştrandul Tineretului este deschis de câteva zile şi îşi aşteaptă clienţii cu aceeaşi apă rece ca şi în anii anteriori. Un bilet de intrare pentru adulţi în weekend este de şapte lei, iar pentru copii, cinci lei. În timpul săptămânii, adulţii vor plăti la fel ca şi copiii: cinci lei.
Singurul ştrand din Zalău şi-a deschis, în sfârşit, porţile, pentru cei care vor să se răcorească după căldurile din ultima perioadă. Petru Buboi, patronul firmei care administrează ştrandul, spune că întârzierea cu care l-a deschis a fost cauzată de lipsa banilor necesari pentru „cosmetizarea” bazinului înainte de umplerea lui cu apă. „Crapă în fiecare iarnă de la îngheţ, iar eu trebuie în fiecare an să refac totul“, a explicat Buboi. El a declarat că a cheltuit cu reparaţiile aproape 20.000 de lei.
„Zălăuanii vor valuri şi apă caldă, ca-n Ungaria“
Administratorul recunoaşte că ceea ce a făcut el nu este o soluţie nici pentru ştrand, nici pentru locuitorii Zalăului. „Lumea este învăţată cu ştranduri moderne. Oamenii vor valuri şi apă caldă, ca-n Ungaria“, spune el, adăugând că aceste pretenţii ale clienţilor fac ca numărul celor care vin la ştrandul din Zalău să fie destul de mic. „Ieri, de exemplu, n-au fost mai mult de 15 persoane. Asta şi din cauza norilor care ne-au cam stricat socotelile“, a spus el. „Ştrandul nu este o afacere. Ar fi, dacă ne-am putea moderniza“, mai spune Buboi.
Soluţia – fonduri europene
Întrebat de ce nu investeşte în modernizarea singurului ştrand din Zalău, Petru Buboi spune că nu a putut face un proiect pentru accesarea de fonduri europene pentru că nu a avut, până acum, contract de închiriere pe o perioadă mai lungă. Promite, însă, că anul acesta, dat fiind faptul că acum a semnat cu „Fundaţia pentru Tineret“, în proprietatea căreia se află ştrandul, un contract pe 11 ani, va face demersurile pentru un astfel de proiect. „A