O antreprenoare din Fălticeni, expertă în comerţul cu etnobotanice, o asistentă medicală şi fiul unei familii de profesori au fost condamnaţi la închisoare pentru deţinere şi punere în vânzare de droguri de mare risc.
Tribunalul Suceava a condamnat la sfârşitul săptămânii trecute trei persoane implicate în primul dosar de trafic cu produse etnobotanice întregistrat în judeţul Suceava, după ce acestea au devenit ilegale.
Cristina Boschi, în vârstă de 43 ani, din Fălticeni, a fost condamnată pentru cinci infracţiuni printre care deţinere şi punere în vânzare de droguri de mare risc, la 10 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, însă conform legilor din România ea urmează să execute pedeapsa cea mai mare primită pentru faptele comise, în acest caz fiind de 3 ani.
Florentina Mariana Dumitrescu, de 52 ani, din Rădăuţi şi Ionuţ Marius Ciubotariu, de 24 ani, din Fălticeni, distribuitorii de produse ai Cristinei Boschi au fost condamnaţi tot la câte 3 ani de închisoare însă cu suspendare pe o perioadă de 5 ani, care constituie termen de încercare pentru cei doi.
La data de 10 octombrie 2010, Ionuţ Marius Ciubotariu a fost depistat de poliţiştii rădăuţeni în timp ce vindea produse etnobotanice interzise, chiar din portbagajul maşinii sale. Cazul a fost preluat de Serviciu Antidrog care împreună cu DIICOT Suceava au stabilit că tânărul vindea produsele în beneficiul Cristinei Boschi din Fălticeni.
La scurt timp, din anchetele poliţiştilor a reieşit faptul că Cristina Boschi deţinea şi punea în vânzare de mai multă vreme, produse din categoria etnobotanicelor, atât personal cât şi prin interpuşi, distribuţia pentru municipiul Rădăuţi fiind făcută de Ionuţ Ciubotariu şi Florentina Dumitrescu.
Un aspect interesant îl constituie faptul că Florentina Dumitrescu era la acel moment asistent medical şi vindea plicurile cu produse la uşa propr