Municipalitatea a adus în acest an un plus de valoare Zilelor Oraşului, în primul rând pentru că evenimentele s-au desfăşurat într-un cadru curat şi nou, în Şanţurile Cetăţii, lucru care i-a determinat pe albaiulieni să abordeze, în general, o atitudine civilizată. Nu au mai fost aruncate pe jos gunoaie, ca în alţi ani, nu ai mai întâlnit pe drumuri oameni în stare de ebrietate şi puşi pe scandal, iar în locul tarabelor pline cu kitsch-uri colorate, am avut parte de standuri cu produse de tradiţie, de artă (îmbrăcăminte tradiţională, obiecte de artizanat, lucruri handmade, tablouri etc.)şi de evenimente de stradă distractive.
A fost, într-adevăr, o altfel de sărbătoare a oraşului, cu multe evenimente, concerte bune, trupe de renume la nivel naţional şi internaţional. Vremea bună a ajutat din plin ca programul să decurgă aproape normal, iar unele întârzieri de concerte sau evenimente au fost scuzate de majoritatea publicului, care s-a bucurat de timpul frumos petrecut în aer liber.
Zilele oraşului au debutat vineri cu parada Cetăţii Alba Carolina, continuată de sesiunea aniversară a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, cu ocazia împlinirii a două decenii de învăţământ academic la Alba Iulia.
Punctul culminant al manifestărilor a fost vineri seara, când trupa „Transe Express” din Franţa, deşi s-a lăsat cam mult aşteptată, a făcut show la înălţime, la propriu şi la figurat. Totuşi, albaiulienii, care nu au fost destul de impresionaţi de percuţiile şi acrobaţiile francezilor, au fost fascinaţi de cel mai spectaculos foc de artificii pe care Alba Iulia l-a avut vreodată, iar acest lucru s-a văzut şi auzit în aclamaţiile şi aplauzele mulţimii prezente pe Platoul Catedralei Reîntregirii – peste 2.000 de oameni.
Am auzit chiar români stabiliţi în Spania, prezenţi însă la Zilele Oraşului, spunând că nici la vestitele fieste ale spaniolilor nu