Vă propunem un tur virtual în trei dintre cele mai bune restaurante din Moscova
Ruşii nu au o experienţă şi o tradiţie prea bogate în domeniul restaurantelor, căci primele localuri private din Moscova au apărut abia la sfârşitul anilor 1980. Atunci însă foarte puţini erau cei care îşi permiteau să ia masa în aceste localuri – lucru de înţeles din cauza restricţiilor impuse de regimul comunist. Abia după 1990 restaurantele au început să se înmulţească în Moscova, în principal, graţie dezvoltatorului Arkady Novikov, care a devenit cel mai de succes proprietar de restaurante din întreaga Rusie.
În prezent, în Moscova există foarte multe restaurante şi cafenele de lux, însă peisajul gastronomic este completat de localuri care mai de care mai variate – de la localuri cu mâncăruri specifice diverselor grupuri etnice şi restaurante tematice unde arta culinară este „atinsă“ de nostalgia comunismului până la mai modernele fast-food-uri.
Localurile menţionate în continuare fac parte dintr-o selecţie a celor mai bune restaurante pe care le oferă Moscova gurmanzilor, fie ei localnici şi turişti.
Restaurantul „Turandot“
„Turandot“ este unul dintre cele mai luxoase şi ostentative restaurante din Moscova, decorurile din sala de mese fiind evaluate la câteva milioane de dolari. Atmosfera de la „Turandot“ este întreţinută de muzicieni care poartă peruci pudrate şi care cântă operele lui Puccini pe o scenă săpată într-o cupolă de aur, iar clienţii pot admira focul care arde într-un şemineu identic celui care încălzea odinioară sălile Palatului Versailles. Nu doar decorul este impresionant la „Turandot“, ci şi mâncarea. Meniul, creat de un celebru bucătar pe numele său Alan Yau, le oferă clienţilor posibilitatea de a face un tur gastronomic prin Asia şi Europa. Unele creaţii culinare împletesc elemente din gastronomia ambelor continente, aşa cum se