Pasionată de limbi străine, are în spate o carieră didactică de un sfert de secol, timp în care a pregătit sute de elevi cu rezultate excepţionale.
Deşi a absolvit o clasă de matematicăfizică a Colegiului Carol I, şi-a dorit dintotdeauna să urmeze cursurile unei facultăţi de limbi străine. Avea de ales între Bucureşti şi Iaşi, optând pentru ultima dintre variante. „Miam dorit să fiu profesoară de engleză şi am ales o facultate de limbi străine pentru că, înainte de 1989, aceste materii erau văzute ca nişte Cenuşărese ale disciplinelor. Erau trecute la catalog lângă educaţie fizică sau desen“, îşi aminteşte profesoara Colegiului Naţional Elena Cuza.
Stagiatura şi-a făcut-o în oraşul moldovenesc Roman, pentru ca apoi să revină acasă, unde a predat timp de doi ani la Colegiul Naţional Ştedan Velovan. În 1991 a avut de ales între Colegiile Carol I şi Elena Cuza, optând pentru cel din urmă. „A fost o decizie pragmatică. M-am gândit la viitorul meu, la vremea aceea Carol I fiind un colegiu unde se mergea mai mult pe matematică-fizică. Nu regret decizia, deşi mi-ar fi plăcut să predau în colegiul unde am studiat 12 ani. Sunt mândră de faptul că am absolvit Carol I“, susţine craioveanca.
„Sunt ceea ce mi-am dorit“
La Colegiul Elena Cuza, cadrul didactic a format mii de tineri, o parte dintre ei având rezultate excepţionale. Dintre acestea amintim mai multe premii I la Olimpiadele Naţionale de Limba Engleză, dar şi rezultate foarte bune la Concursul de Evaluare în Educaţie şi Concursul de Eseuri în Limba Engleză. „Deşi am învăţat şi franceză, nu am predat, însă mi-a fost de mare folos. Este o limbă elegantă, nu aş fi avut aceeaşi bucurie în suflet cum am acum. Sunt ceea ce mi-am dorit. Limbile străine îţi dau o deschidere mult mai mare ca pregătire“, consideră profesoara.
Carmen Mălăeţ consideră că profesoratul este una dintre cele mai nobile m