După ce au dat în castraveţii spanioli, germanii s-au răzgândit: a doua analiză a demonstrat că nu de la spanioli vine pericolul, iar în prezent, sunt suspecte mai degrabă loturile de castraveţi din Danemarca şi Olanda, a declarat şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks. În pieţele româneşti, s-au strecurat şi roşii din Spania și Olanda . Până acum o lună, s-au vândut şi castraveţi din aceeaşi ţară. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
În plus, se înăspresc măsurile de control în Europa: Austria şi-a trimis inspectorii sanitari pentru a se asigura că legumele suspecte nu se mai regăsesc pe rafturile magazinelor, iar în Italia, carabinierii au pornit în căutarea legumelor importate din alte ţări europene, în special Spania şi Olanda.
Până când nu se identifică sursa concretă a bacteriei E.Coli care a speriat Europa, castraveţii, roşiile şi salata sunt tăiate de pe lista de cumpărături a germanilor, cehilor, austriecilor şi ungurilor. Până acum, 14 germani au murit din cauza infecţiei, iar autorităţile investighează traseul bacteriei ucigaşe. MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Castraveţii ucigaşi din Spania
În România, pe tarabele din marile pieţe abia dacă vezi câteva grămăjoare de castraveţi. Toţi româneşti şi inofensivi, spun la unison autorităţile, dar şi comercianţii. O posibilă ame ninţare ar fi roşiile spaniole.
"Eu am roşii de Italia, dacă vreţi din Spania, are colega"
În pieţele bucureştene, dar şi în hipermarketuri, ai avea impresia că nu mai există castraveţi. Doar câteva grămăjoare răzleţe au mai rămas pe tarabe în jurul prânzului. Bacteria mortală care a pus pe jar Europa îi lasă reci pe comercianţi, pentru că marfa lor e producţie proprie, "direct din grădină sau seră".
"Am auzit şi eu la televizor, dar piaţa e plină de castraveţi româneşti. Foarte buni. Aia din import s-au terminat