Procurorii Parchetului Teleorman au atacat toate cele trei hotărâri ale instanţei cu privire la soluţiile date anul acesta în cazuri de omor. Anchetatorii sunt nemulţumiţi că pedepsele date de magistraţi în cazurile de omor sunt prea mici.
Problema pedepselor blânde acordate în cazurile de omor devine tot mai acută. Instanţa de judecată teleromăneană a dat de la începutul anului şi până în prezent trei sentinţe în dosare penale ce privesc omoruri, care i-au nemulţumit pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, aceştia din urmă considerând că pedepselor sunt prea mici. „Avem trei soluţii în cazurile de omor, iar judecătorii au apreciat că inclupaţii merită pedepse sub minumul la care au fost încadraţi. Pedepsele pentru omor deosebit de grav sunt cuprinse între 15 şi 25 de ani, iar în două dintre cazuri, magistraţii au considerat că cei care au comis aceste fapte nu merită pedepse mai mari de 13 ani. În cel de-al treilea caz, pentru omor, care se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani, inculpatul a primit cinci ani”, ne-a spus procurorul criminalist Traian Nedelcuţă. Deşi nu a vrut să acuze pe nimeni, dar în acelaşi timp pentru a întări cele spuse, procurorul a precizat că acelaşi complet de judecată a dat două hotărârii cel puţin bizare. „Vă pot da un exemplu din care puteţi trage o concluzie. Acelaşi complet de judecată a dat în cazul unei tentative de omor 7,6 ani, iar în cazul unui omor 5 ani”, a adăugat Nedelcuţă.
13 ani pentru 36 de lovituri de cuţit
La sfârşitul anului trecut, o crimă pasională cutremura locuitorii din Turnu Măgurele.
Daniel Pană de 34 de ani din oraş şi-a înjunghiat iubita cu 36 de lovituri de cuţit, chiar în garsoniera acesteia. După comiterea omorului, bărbatul s-a predat poliţiei. Cruzimea cu care a fost omorâtă femeia i-a şocat până şi pe anchetatori, care l-au încadrat pe