Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor, ONG înfiinţat de curând în România, îşi deschide birou şi în Vrancea. Înscrierile se pot face până pe data de 8 iunie. Detalii privind lista actelor necesare pentru înscriere pot fi obţinute pe site-ul ONG-ului, www.politiaanimale.ro.
Pentru Vrancea sunt prevăzute zece posturi ce includ atât agenţi cât şi inspectori.
"Oamenii nu vor fi simpli voluntari, ci angajaţi cu carte de muncă şi le poţi cere socoteală dacă nu îşi respectă sarcinile de serviciu. Unuia care bate calul, poliţia îi poate da doar amendă, însă pentru confiscarea animalului, pentru ca acesta să nu mai aibă de suferit, nu se ocupă nimeni. Deocamdată s-au înscris patru candidaţi pe Vrancea", ne-a precizat Valentin Postăvaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor (IGPPA).
Taxă record la înscriere
Pe lângă actele necesare înscrierii, candidatul la examenul pentru postul de inspector sau agent trebuie să plătească o taxă de 1.000 de lei, iar în cazul unui eşec, candidatul nu primeşte banii înapoi.
"Aceşti bani sunt pentru cele două zile în care vom aduce profesori de la facultate să îi testeze pe candidaţi. Dacă pică examenul o dată, candidatul mai poate da încă o dată examenul în baza aceleiaşi taxe, nu trebuie să mai plătească din nou. Oricum ei vor fi pregătiţi, noi investim în birouri şi maşini de teren acolo unde vom avea puncte de lucru", ne-a mai explicat reprezentantul IGPPA.
ONG-ul are deja conflicte în instanţă cu Inspectoratul General al Poliţiei Române din cauza inscripţiilor şi a siglei ce seamănă izbitor cu cele ale instituţiei de stat, dar şi pentru că utilizează acelaşi tip de girofar.
"Noi am înregistrat marca la OSIM. E poliţia pentru protecţia animalelor. Au avut şase luni să conteste şi nu au făcut acest lucru. Avem un proces dar legea