Participă la festivaluri folclorice locale, dar şi din ţară şi îşi doreşte să-i calce pe urme binecunoscutei intreprete de muzică populară, Laura Lavric.
Provenită dintr-o familie numeroasă din Paltin, comună ai cărei locuitori păstrează cu sfinţenie obiceiurile şi tradiţiile, Cristina Spulber a dezvoltat o pasiune aparte pentru cântecul popular.
Încă de pe vremea când mergea la grădiniţă era sufletul tututor serbărilor, iar acasă fredona melodii din repertoriul moldovenesc, spre bucuria şi mândria părinţilor şi a celor cinci fraţi mai mari.
Dornică să descopere tainele folclorului alături de un profesor de muzică, Cristina s-a alăturat anul trecut grupului folcloric „Muguraşii", condus de Marcel Chipăilă. Încetul cu încetul, a început să participe la spectacole şi festivaluri, iar rezultatele nu au întârziat să apară.
Cel mai recent premiu este un trofeu, obţinut la „Comoara Moldovei" din Bârlad, pe primul loc clasându-se şi la „Festivalul Tradiţiilor şi Obiceiurilor Româneşti" din Adjud.
Cristina a făcut o impresie bună şi la spectacolul folcloric „Muguri Vrânceni" din Focşani, unde a luat premiul trei, precum şi la petrecerile locale din Paltin, Năruja sau Vintileasca. De asemenea, a fost invitată alături de grupul „Muguraşii" la emisiunea televizată „Seara Favorită".
„Mă simt foarte bine atunci când urc pe scenă şi văd că publicul mă aplaudă. Dacă la început mai aveam emoţii, acum sunt în largul meu. Cântecul popular românesc te face să uiţi de necazuri şi aduce bucurie în sufletele celor care îl ascultă", mărturiseşte tânăra.
Costume din moşi-strămoşi
Cristina interpretează melodii din repertoriul artistelor Cristina Gheorgiu, Lina Petrescu şi Geta Postolache, însă îşi doreşte ca în viitor să încânte publicul şi cu compoziţii personale.
Vrea să calce pe urmele Laurei Lavric, una dintre cele mai îndrăgit