Cei trei adolescenţi care s-au aruncat în Jiu le dezvăluiseră colegilor sau amicilor intenţiile lor. Specialiştii atrag atenţia că astfel de confesiuni trebuie tratate cu toată seriozitatea: cei care le fac cer astfel să fie salvaţi.
Fata de 13 ani, din comuna gorjeană Stăneşti, care a încercat ieri să-şi ia viaţa, aruncându-se în râul Jiu, mai avusese o tentativă de suicid, în urmă cu câteva luni. Cu puţin timp înainte de a sări în apă, ea i-a dezvăluit intenţia sa unei prietene. Aceasta spune însă că n-a crezut că fata chiar are de gând să se omoare. „Ea nu s-a dus la şcoală ieri, eram împreună, în Parcul Central din Târgu-Jiu. A văzut cazul acela la televizor şi s-a aruncat în Jiu, exact ca Raluca Drăguşin. Eu n-am crezut că are curaj, deşi acum o jumătate de an şi-a tăiat venele cu ciobul“, a relatat Adriana Besoi, de 19 ani, vecina fetei.
Minora ar fi murit înecată dacă un tânăr care trecea prin zonă nu i-ar fi sărit în ajutor. Alexandru Copotoiu, de 22 de ani, din Târgu-Jiu, a venit apoi la spital, să se intereseze de starea fetei, chiar dacă era ud din cap până-n picioare. „Înghiţise multă apă. Am sărit imediat după ea, ca s-o salvez“, a povestit tânărul, încă marcat de întâmplare.
Sfaturi despre sinucidere, cerute colegei de bancă
Între cazul fetei din Stăneşti şi cel al Ralucăi Drăguşin (18 ani) mai există o alarmantă similitudine: cu o lună înainte de a-şi pune capăt zilelor, aruncându-se în Jiu cu un rucsac plin cu pietre legat de gât, liceana de la Colegiul Naţional Spiru Haret i-a vorbit şi ea unei colege de bancă despre sinucidere, întrebând-o cum ar trebui să procedeze astfel încât trupul să nu-i fie găsit niciodată. „A spus că, până la urmă, tot mai bine e să se arunce în apă“, relata Andreea Cătuţoiu.
Şi Mihai Zahariuc, de 16 ani, care s-a sinucis săptămâna trecută, în acelaşi mod, le vorbise voalat amicilor