Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a primit gradul trei, în urma clasificării realizate de ministerul Sănătăţii. Cel mai mare spital public din judeţ este şi cel mai bun, conform unui ordin emis de ministrul Cseke Attila. Pediatria, însă, a primit, în această dimineaţă, o clasificare cu mult sub aşteptări, şi anume de gradul patru, deşi, în fişa de autoevaluare, managerul unităţii trecuse nivelul de competenţă 2.
Mâine este ultima zi în care spitalele din toată ţara mai pot fi clasificate, conform noii strategii elaborate de Ministerul Sănătăţii.
Astăzi, până la ora închiderii ediţiei noastre, 11 spitale din cele 12 publice câte numără Argeşul primiseră ordin de clasificare, iar situaţia nu este deloc îmbucurătoare pentru pacienţi.
Astfel că cele mai multe dintre unităţile medicale au primit gradul minim de competenţă, cinci, pentru că sunt mici, deservesc o populaţie limitată şi sunt lipsite de dotări.
Spitalele argeşene au primit încadrarea pe baza unui plan de conformare, adică unităţile se obligă ca până la sfârşitul anului să mai facă investiţii, pentru a merita gradul în care au fost incluse.
Aşa se face că Spitalul Judeţean, deşi a primit încadrarea pe nivelul de competenţă trei, mediu, cel mai mare din Argeş, s-a angajat ca în perioada următoare să-şi achiziţioneze un tomograf.
“Spitalul a beneficiat în trecut de un astfel de aparat, care funcţiona la Centrul de Diagnostic, dar, între timp acesta s-a stricat. Până în decembrie, conducerea a luat decizia să mai achiziţioneze unul, era una dintre condiţiile de bază pentru a face parte din această categorie”, ne-a spus Anca Alexandrescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.
Vor contesta evaluarea făcută de Minister
Deşi în fişa de autoevaluare, managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti trecuse nivelul doi şi se făcuseră demersuri ca unitatea să