Noul statut va fi publicat în Monitorul Oficial peste trei zile. Pentru început, își vor pierde posturile peste 9.500 de angajați ai MAI Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de modificare a Statutului poliţistului, prin care ministrul de Interne poate stabili, prin ordin, procedura şi cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţiştilor.
"Mai exact, a fost scos articolul de lege care prevedea ca poliţiştii să urmeze cursuri de reconversie profesională în decurs de şase luni. De asemenea, a fost eliminat și articolul care făcea referire la evaluarea anuală. Ca urmare, testarea poliţiştilor poate fi făcută când se doreşte", a explicat, pentru EVZ, deputatul PNL Victor Paul Dobre.
"Ceea ce se încearcă este ca, pe sub uşă, să se întoarcă votul de săptămâna trecută de o manieră inadmisibilă pentru comisia de apărare şi pentru oamenii care lucrează în sistemul de ordine public", a mai spus Dobre.
Liberalii şi social-democraţii au reclamat forma în care a fost adoptat articolul 6 de către comisie: "Procedura şi cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţistului se stabilesc prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor".
Aura Vasile: "Ministrul devine dictator"
De aceeaşi pătrere este şi deputatul PSD Aura Vasile, care spune că "ministerul dispunea de acea comisie de disciplină care, înainte de a fi dat un om afară, îl judeca mai întâi şi, la propunerea comisiei, se făcea un raport către ministru. Acum, ministrul devine dictator, poate să aibă putere faţă de orice angajat al MAI".
Noul statut al poliţistului va fi publicat în Monitorul Oficial în trei zile, iar după aceea, conducerea MAI poate opera disponibilizările necesare.
Conducerea MAI a căutat soluţii pentru concedierea poliţiştilotr, pe motiv că bugetul nu permite a