Câteva zeci de personalităţi ale învăţământului tehnic superior din România participă, zilele acestea, la evenimentele dedicate Facultăţii de Inginerie "Hermann Oberth" de la Sibiu, care împlineşte anul acesta 35 de ani de la înfiinţare. Cele câteva sute de lucrări ştiinţifice dezbătute, vor fi "acompaniate" de cinci spectacole de teatru, de fotografie şi sculptură.
Zeci de evenimente
Zilele Facultăţii de Inginerie din Sibiu includ câteva zeci de evenimente programate între 30 mai şi 5 iunie. "35 de ani pot însemna mult în viaţa unui om, dar puţin în istoria unei instituţii. Pentru Facultatea de Inginerie de la Sibiu înseamnă maturitate şi performanţă", spune Ioan Bondrea, decanul facultăţii.
Acesta a invitat, printre alţii, 16 decani ai facultăţilor de inginerie din ţară, pentru a lua parte la Conferinţa internaţională "Manufacturing Science and Education", sesiune de dezbateri ştiinţifice la care sunt înscrise peste 250 de lucrări specifice domeniului. Evenimentele organizate cu ocazia aniversării Facultăţii includ şi concursuri de software şi hardware, destinate studenţilor. Aceştia vor organiza, însă, şi expoziţii de fotografie, de pictură şi sculptură. În plus, inginerii sibieni vor găzdui nu mai puţin de cinci spectacole de teatru în aer liber.
"În curtea Facultăţii tocmai azi (ieri - nr. ) a început amenajarea scenei şi a 1.000 de scaune. Anul acesta, avem un parteneriat cu Festivalul de Teatru, astfel încât toate spectacolele de stradă pornesc de la noi", spune Bondrea. Companiile din Sibiu "se bat" pe absolvenţii facultăţii sibiene. „În cadrul Continental Sibiu avem 700 de ingineri. Mai bine de jumătate provin de la «Hermann Oberth». De opt ani de când am venit la Sibiu, Ingineria este partenerul nostru", spune Lăcrămioara Dărăban, manager de resurse umane al Continental Automotive Sibiu. Câteva zeci de personalităţi ale învăţ