Cea mai fierbinte zi din fotbalul românesc a găsit federaţiatotal descoperită. Preşedintele Mircea Sandu (foto) şi secretarulgeneral Adalbert Kassai sunt plecaţi la Zürich, în Elveţia, undemâine au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte FIFA, iar IonuţLupescu este în concediu.
Ceilalţi cu funcţii de răspundere în FRF au găsit o soluţieconvenabilă: şi-au închis telefoanele mobile! Joi este programată oşedinţă de Comitet Executiv, în care trebuie lămurite cel puţincâteva probleme.
1. Câteechipe va avea Liga I în sezonul viitor?
Conform ROAF, în cazul retrogradării unor echipe pe motiv denelicenţiere, locurile vacante vor fi ocupate de cluburile care auretrogradat din Liga I în campionatul precedent, cel mai bineclasate, care deţin licenţă. O singură echipă este însă eligibilă:Sportul Studenţesc. Celelalte trei (Craiova, Brăneşti şi Urziceni)nu au primit sau n-au solicitat licenţă. Conform regulamentului,nicio echipă din Liga a II-a nu poate lua locul uneia din primuleşalon (regulă adoptată în 2009, când Ceahlăul trebuia săretrogradeze, dar a rămas în Liga I pentru că Delta nu şi-a luatlicenţa). În aceste condiţii, există trei variante: Liga I vacontinua cu 17 echipe, se va reduce la 16 (Sportul nu va fiinvitată să rămână în primul eşalon) sau C. Ex. va lua o decizieexcepţională şi va schimba regulamentul permiţând unei a cinceaechipe să promoveze).
2. Poate Comitetul Executiv să salvezeTimişoara?
Viorel Duru a anunţat ieri că hotărârile Comisiei de Licenţieresunt definitive şi nu pot fi atacate nici la TAS, nici îninstanţele civile. Timişoara mai are însă o speranţă la ComitetulExecutiv de mâine. Chiar dacă în ROAF nu există o prevedere princare Comitetul Executiv poate lua decizii peste Comisia deLicenţiere, membrii acestuia pot stabili competenţe pe loc.Bănăţenii speră să fie menţinuţi în Liga I fără drept de joc încupele