Este un tip pentru care cariera înseamnă sacrificiu. Se dedică foarte mult postului pe care îl are şi mărturiseşte că îşi doreşte ca pe viitor să aibă propria lui firmă de consultanţă în inginerie.
În copilărie, Ioan Mera, sau Mera, cum îi spun prietenii, a avut parte de rigori aparte, impuse de părinţii lui care au lucrat în domeniul militar. Deşi înainte de a intra în băncile şcolii visa şi el la o carieră militară, pasiunea pentru desen şi mecanică l-a determinat pe tânăr să opteze pentru un liceu cu profil mecanic.
Alegere făcută la 14 ani
„La 14 ani ştiam sigur că ăsta este drumul pe care vreau să-l urmez. Chiar dacă ştiam că voi strica tradiţia familiei, simţeam că aceasta este alegerea potrivită”, a mărturisit tânărul.
Pentru a-şi îndeplini visul, Mera a făcut multe sacrificii şi a studiat mult. „Cel mai important pas spre această specializare l-am făcut odată cu înscrierea la facultate. Deşi locuiam cu familia în comuna Someş Uileac, m-am mutat la Baia Mare pentru a studia ingineria construcţiilor de maşini. Am făcut cinci ani de studiu şi doi ani de masterat în domeniu, iar de trei ani sunt angajat ca inginer proiectant la o firmă germană care îşi desfăşoară activitatea în cea mai mare parte în domeniul electric”, a explicat Mera.
„Sunt împlinit în plan profesional”
În urmă cu trei ani, chiar în timpul facultăţii, tânărul a avut şansa să se angajeze ca inginer în Baia Mare. „Prin acest loc de muncă am ajuns la nivelul pe care mi-l doream, şi poate cel mai înalt având în vedere pregătirea, vârsta şi experienţa mea în domeniu”, explică inginerul.
Zi de zi, timp de opt ore, Mera este responsabil pentru controlul calităţii în activitatea întreprinsă de angajaţii societăţii pentru care lucrează. „La locul de muncă trebuie să-i verific şi pe colegii mei mai în vârstă care mi-ar putea fi chiar părinţi. Mă simt