Primarii de sector au dat de multe ori cu subsemnatul în faţa procurorilor, fiind nevoiţi să dea explicaţii pentru posibile fapte de corupţie. Ultimul pe listă este Cristian Poteraş, primarul sectorului 6, trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar legat de retrocedări ilegale.
Cristian Poteraş a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, la începutul lunii martie, împreună cu alţi şase funcţionari publici din cadrul Primăriei Sectorului 6. Ei au fost acuzaţi că au retrocedat ilegal, în 2006, şase terenuri din Capitală. Cu o suprafaţă totală de 119.647 metri pătraţi, aceste terenuri valorau 58,2 milioane de euro la momentul respectiv.
„În mod identic, în toate cele şase situaţii, prin modalitatea în care au instrumentat cererile, au formulat propunerile de validare, au procedat la punerea în posesie şi au eliberat titlurile de proprietate, inculpaţii au încălcat dispoziţii legale imperative şi metodologia de soluţionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate în baza Legii nr. 18/1991, astfel că au fost retrocedate terenuri cu o situaţie juridică incertă sau chiar prin încălcarea dreptului de proprietate al altor persoane“, se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.
Mai citiţi:Cât de bogaţi sunt primarii de sector. Vedeţi aici care sunt averile lor
Pagubă de 58,2 milioane de euro
Ofiţerii anticorupţie susţin că cei şapte inculpaţi, în frunte cu primarul Cristian Poteraş, au simulat „reconstituirea dreptului la proprietate în avantajul unui grup de persoane, una dintre acestea fiind vărul fostei soţii a edilului“.
Procurorii DNA mai spun că mecanismul prin care acţiona grupul de interese este unul ingenios. Astfel, erau urmărite solicitările venite de retrocedare venite în special din partea bătrânilor, care erau mai uşor de manipulat. Aceştia era convinşi