Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput audierile in cadrul recursurilor inaintate de cei 28 de invinuiti in dosarul contrabandei de la vama Constanta. Printre cei care au primit, saptamana trecuta, mandate de arestare pentru 29 de zile se numara si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, precum si fostul sef al portului Constanta, Eugen Bogatu.
UPDATE:(Ora 21:00) Curtea Suprema a respins recursurile celor 28 de invinuiti. Laurentiu Mironescu si invinuitii sai raman in arest pentru perioada de 29 de zile.
UPDATE (ORA 20.00) Instanta a terminat sedinta, completul de cinci judecatori s-a retras pentru deliberari.
Procurorul de caz, in pledoaria finala, a detaliat acuzatiile care sunt aduce celor 28 de invinuiti, el declarand despre Laurentiiu Mironescu ca "are un portret moral dezastruos" si ca, in dimineata in care la casa lui se efectuau perchezitii, l-a sunat pe ministrul Traian Igas sa-si reinnoisasca seviciile in calitate de secretar de stat, mentionand ca dosarul in care este investigat nu este altceva decat o facatura.
Procurorul a mai aratat instantei ca dosarul nu este compus doar din interceptari, asa cum au incercat sa argumenteze avocatii invinuitilor, si ca interceptarile reprezinta doar o treime din dosar. Ca probe au fost depuse numeroase documente rezultate din controale efectuate de o echipa speciala care a constatat ca zeci de containere din vama erau trecute pe actele unor firme fantoma, infiintate de cetateni chinezi si irakieni.
Procurorul a mai descris instantei cum era constituita gruparea infractionala compusa din cei 28 de invinuiti, explicand ca acestia aveau chiar si un fel de departament de comunicare, pe care l-a denumit drept "hub comunicational", din care faceau parte, in special, comisionari vamali si diversi interpusi care-i felicitau