Acuzaţii reciproce între ţările europene pe tema castraveţilor care se presupune că ar fi la originea răspândirii bacteriei E. Coli enterohemoragice, care a provocat moartea câtorva persoane în Germania şi infectarea altor sute. Chiar dacă atât de multe persoane sunt infectate cu respectiva bacterie, deocamdată nu se ştie care este sursa epidemiei, de aici rezultând şi polemica, relatează EuObserver. Cazuri suspecte au fost înregistrate în Germania, Danemarca, Suedia, Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa şi Elveţia.
Miniştrii Agriculturii din statele membre UE au discutat despre această situaţie cu ocazia unei reuniuni informative desfăşurate în Ungaria, în timp ce Comisia Europeană a comunicat că posibila sursă de contaminare o reprezintă castraveţii din oraşele spaniole Almeria şi Malaga. De asemenea, sunt examinaţi şi castraveţii provenind dintr-un lot exportat de Olanda sau Danemarca spre Germania.
Autorităţile spaniole refuză să confirme că la originea bacteriei ar fi castraveţii din Spania.
"Încă de la început, în Germania, castraveţii spanioli au fost declaraţi responsabili de această situaţie. Nu este adevărat, iar autorităţile germane trebuie să finalizeze rapid investigaţia. Imaginea Spaniei este afectată, la fel şi imaginea producătorilor spanioli, iar Guvernul spaniol nu este pregătit să accepte această situaţie", a declarat ministrul spaniol al Agriculturii, Rosa Aguilar.
Pe de altă parte, un spital din San-Sebastian, Spania, a anunţat existenţa unui posibil caz de intoxicaţie alimentară cu E. Coli enterohemoragică la un bărbat în bărbat în vârstă de 40 de ani, care s-a întors din Germania. Pentru stabilirea cu exactitate a cauzei intoxicaţiei se efectuează o serie de analize medicale.
Acuzaţii reciproce între ţările europene pe tema castraveţilor care se presupune că ar fi la originea răspândirii bacteriei