Poli Timişoara a început ieri atacul propriu-zis împotriva celorcare i-au refuzat licenţa. Clubul a publicat mai multe documentedin apărarea de la Comisia de Apel. ProSport vă prezintă semnele deîntrebare ridicate de dovezile bănăţenilor în decizia refuzăriilicenţei.
Apelul a fost făcut după termen
Timişoara susţine în primul rând că apelul a fost făcut tardiv decătre Viorel Duru. Termenul era de zece zile, dar el a fost făcutla 11 zile după ce Timişoara fusese informată de prima decizie, ceapozitivă. Duru susţine însă că a fost făcută în termen de la datala care a fost el informat de decizie. Clubul a fost informat pe 14mai, directorul de licenţiere susţine că pe 19 mai! De ce? Maimult, adeverinţa care dovedea când a fost informat Duru nu a fostdepusă la dosar o dată cu apelul!
Duru, şijudecător, şi procuror
Postură cel puţin ciudată pentru directorul de licenţiere ViorelDuru. În mod normal, el e un fel de procuror. Dar practic apare şiîntre judecători! Duru a participat la şedinţa Comisiei de Apel încare s-a luat hotărârea! De ce? Cât de independentă este astfelhotărârea comisiei şi cât de echidistantă judecată, dacă o parte aparticipat, alta nu?
Litigiul"poate fi interpretat"!!
Primul motiv al retrogradării, cel al datoriei către Benfica, sebazează pe o bănuială! E ca şi când ai condamna pe cineva la moartepentru că e posibil să fi fost la locul crimei! În deciziaapelului, Viorel Duru scrie că litigiul depus de Poli în cazulSepsi "poate fi interpretat", că e depus doar ca să tragă de timpşi să obţină licenţa! Poţi retrograda o echipă pentru că POATE FIINTERPRETATĂ că a încălcat regulamentul? După acelaşi criteriu,absolut toate echipele din România POT fi interpretate că au făcutdiverse artificii pentru a lua licenţa. De altfel, cluburile auprezentat peste 100 de litigii în total în cursullicenţierii!