Referitor la articolul "Electrica Serv, pregătită pentru privatizare", publicat în numărul 105 din data de 31.05.2011 a ziarului "Bursa" şi semnat de către Alina Toma Vereha, având în vedere că se prezintă informaţii nereale care aduc prejudicii de imagine societăţii "Electrica Serv", dorim să prezentăm câteva clarificări în baza dreptului la replică şi pentru o informare corectă a cititorilor.
Creditul de 60 milioane lei contractat de societate nu a fost destinat ieşirii din faliment, aşa cum se prezintă eronat în articol. Acesta a fost acordat de către acţionarul SC Electrica SA în baza madatului dat de MECMA cu scopul finalizării procesului de restructurare a societăţii, materializat prin reducerea personalului cu 1348 de angajaţi în primul trimestru al anului 2011 (etapa a 2-a de restructurare).
Societatea noastră deţine o infrastructură naţională bine organizată în teritoriu, ceea ce-i conferă o poziţie dominantă pe piaţă, fiind în prezent cea mai puternică societate de servicii energetice din România. Aceste aspecte pot genera interes pentru societate din partea investitorilor care vor să opereze pe piaţa de mentenanţă şi investiţii pentru reţelele de distribuţie.
Afirmaţia conform căreia operatorii de distribuţie privaţi (Enel, E.ON şi CEZ) nu au mai comandat lucrări către Electrica Serv, preferând să lucreze cu alţi prestatori, este şi aceasta inexactă şi creează o imagine deformată. În fapt, toţi operatorii de distribuţie au obligaţia legală de a organiza proceduri de achiziţii publice pentru activităţile de mentenanţă şi investiţii. În aceste condiţii "Electrica Serv" participă la procedurile de achiziţii organizate în calitate de ofertant, în competiţie cu ceilalţi prestatori de servicii energetice. Volumul de lucrări scoase la licitaţie de către operatorii de distribuţie a scăzut în ultimii ani, pe fondul crizei economice, aspect care a