Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că parcarea subterană de la Universitate este realizată în parteneriat public-privat, municipalitatea punând la dispoziţie terenul iar investitorul suma de 13 milioane de euro, însă parcarea rămâne în proprietatea exclusivă a Primăriei Capitalei, informează Mediafax.
Edilul Capitalei a verificat stadiul lucrărilor la parcarea subterană de la Universitate, precizând că până la sfârşitul anului îşi doreşte ca lucrările de structură să fie finalizate şi cele patru statui mutate temporar în Parcul Izvor să fie reamplasate la locul iniţial.
"Parcarea se realizează în parteneriat public-privat, Primăria punând la dispoziţie terenul, iar investitorul suma de 13 milioane de euro, bani care astfel au fost economisiţi din bugetul local. Parcarea rămâne în proprietatea exclusivă a Primăriei", a spus Sorin Oprescu.
Primarul a adăugat că parcarea subterană de la Universitate va avea trei niveluri şi o capacitate de 420 de autoturisme şi 21 de motociclete. Parcarea va avea o intrare dinspre strada Academiei, o ieşire în strada Ion Nistor (rondul de la Universitate) şi încă o intrare dinspre strada Toma Caragiu, care, în funcţie de aglomeraţie, se poate transforma în ieşire.
În ceea ce priveşte vestigiile Bisericii "Sfântul Sava", Sorin Oprescu a spus că acestea vor fi protejate, "conservate in situ", aşa cum a cerut Comisia Naţională de Arheologie. "La final, când va fi amenajată zona pietonală, zidul va fi marcat la suprafaţă", a precizat primarul Capitalei.
El a mai spus că urmează parcările de la Charles de Gaulle, Dorobanţi şi Edgar Quinet.
În acest moment se lucrează la grinzile de ghidaj şi pereţii mulaţi, urmând ca după terminarea pereţilor mulaţi să fie turnată placa de nivel intermediar, a adăugat primarul Capitalei.
Suprafaţa terenului pe care este contruită parcarea subterană de