Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) se situau la nivelul de 32,7 miliarde de euro la finele lunii mai, cu 634 milioane de euro mai mult decât în luna anterioară, potrivit datelor băncii centrale.
În cursul lunii mai, operaţiunile financiare la capitolul intrări au fost de 1,86 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, precum şi aprecierea dolarului american şi lirei sterline faţă de euro, cu impact asupra creşterii valorice a părţii din rezerva internaţională denominată în aceste două valute.
Totodată, au fost consemnate ieşiri de 1,23 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele. În acelaşi timp, rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acestea fiind de 3,55 miliarde de euro. În total, rezervele internaţionale ale României erau la finele lunii mai de 36,26 miliarde de euro, faţă de 35,51 miliarde de euro la data de 30 aprilie.
F. A. Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) se situau la nivelul de 32,7 miliarde de euro la finele lunii mai, cu 634 milioane de euro mai mult decât în luna anterioară, potrivit datelor băncii centrale.
În cursul lunii mai, operaţiunile financiare la capitolul intrări au fost de 1,86 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, precum şi aprecierea dolarului american şi lirei sterline