Din pacate, doar atentionarea mediatica poate sa ii convinga pe reprezentantii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) sa treaca la treaba. La mai putin de un an de la inaugurare, sediul Bibliotecii "Austria" a intrat intr-un proces amplu de degradare. Ieri, un grup de muncitori ai universitatii, inarmati cu materiale de constructii, s-au apucat sa carpeasca, la repezeala, ceea ce era vizibil.
Biblioteca functioneaza in fostul Corp I al UAIC, langa complexul studentesc Titu Maiorescu. Se pare ca banii studentilor au fost cheltuiti aiurea, in conditiile in care bucati intregi din tencuiala au cazut, iar apa s-a infiltrat in zona acoperisului.
Reamintim ca anul trecut, pe 22 martie, a avut loc festivitatea de inaugurare a Bibliotecii "Austria". Manifestarea de atunci a deschis seria momentelor speciale dedicate implinirii a 150 de ani de la fondarea UAIC. Mai mult, momentul inaugural s-a desfasurat in prezenta unor personalitati din spatiul cultural austriac, cum ar fi Excelenta Sa dr. Emil Brix si Martin Eichtinger, ambasadorul si directorul Departamentului Politic si Cultural din cadrul Ministerului Afacerilor Europene si Internationale al Republicii Austria. Prezenta acestora s-a datorat faptului ca cele cateva mii de volume pe care le detine Biblioteca "Austria" au fost donate special cu scopul de a le oferi cercetatorilor posibilitatea de a avea resurse in plus pentru studierea diverselor domenii universitare. La acel moment, de cladire au fost impresionati si: dr. Elisabeth Freismuth, directorul general al Ministerului Stiintei si Cercetarii al Republicii Austria, prof. univ. dr. Rudolf Graf, prorectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si directorul Bibliotecii "Austria" din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Sigurd Paul Scheichl, de la Universitatea Leopold - Franzens, Innsbruck, Austria, Karin Cervenka, directorul Forumului Austriac di