Aproximativ 7.500 de elevi din clasele a XII-a vor trece prin probele de foc ale examenului de maturitate. 1.400 de cadre didactice din judeţul Suceava vor fi implicate în supravegherea tinerilor şi corectarea lucrărilor la Bac.
Bacalaureatul va începe luni, 6 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Urmează evaluarea compeţentelor digitale între 13 şi 17 iunie, iar în intervalul 20-23 iunie sunt programate testările la limbile de circulaţie internaţională. Probele scrise încep în 27 iunie, cu limba şi literatura română, pe 28 iunie este progamată proba obligatorie a profilului şi pe 1 iulie se va susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 3 iulie, iar a doua zi este rezervată contestaţiilor.
600 de elevi corigenţi
„Pentru examenul naţional s-au înscris 7.462 de candidaţi, din care 405 sunt absolvenţi din serii anterioare. Cei care susţin Bacalaureatul pentru a treia oară au achitat o taxă de 225 lei“, a spus Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava. Din generaţiile care sunt în clasa a XII-a, 600 de liceeni nu au promovat cursurile şi, cel mai probabil, vor fi evaluaţi în sesiunea de toamnă. În desfăşurarea examenului vor fi implicate 1.400 de cadre didactice, fiind invitaţi şi părinţi să ajute la supravegherea Bacalaureatul.
„Nu s-a înscris niciun părinte sau altcineva pentru a supraveghea examenul. Inspectoratul nu a înregistrat nicio cerere în acest sens“, a completat Laura Hacman. Directorii şcolari au monitorizat mediile anuale cu care tinerii vor intra în Bacalaureat. Faţă de alţi ani, în această sesiune niciun elev nu a reuşit să promoveze liceul cu media 10 pe linie, dar directorii speră ca aceştia să atingă perfecţiunea la examenul de maturitate.
Promovabilitate de 87,36%
„Evoluţia promoţiilor noastre de