„Divorţ în stil liberal, pe motiv de funcţii şi femei” (Evenimentul Zilei). „Cancerul la copil, vindecabil 90%. De ce nu şi în România?” (România Liberă). „Mironescu: Sunt ingredientul necesar într-o ciorbă juridică" (Jurnalul Naţional). „Tutankamon de România” (Adevărul). „I-au ras!” (Gazeta Sporturilor)
Ziarele scriu pe larg despre legea de modificare a Codului electoral, aşa cum a fost ea votată de deputaţii puterii. Dacă preşedintele Traian Băsescu o promulgă avem toate şansele ca la alegerile locale din 2012 să avem primari aleşi cu doar câteva zeci de voturi.
Titlul ales de România Liberă este edificator –„ În 2012, primar cu 59 de voturi!” Legea electorală a fost modificată sub pretextul economiei de fonduri. Alegerea edililor dintr-un singur tur de scrutin, indiferent de numărul alegătorilor prezeni, avantajează PDL şi UDMR dar şi PSD. Pentru a compensa pierderea, PNL vrea renegocierea protocolului cu USL .
“Partidul unic se întoarce în România, nu cu tancurile ruseşti, ci prin vot „liber exprimat"” notează Ion M Ioniţă în editorialul din Adevărul “Este o reţetă pe care spaţiul politic al Americii Latine a consacrat-o şi i-a dat celebritatea de care se bucură până în ziua de azi. Ce a produs acest model? Corupţie înspăimântătoare, dictatură, violenţă, sărăcie pentru majoritatea populaţiei, opulenţă a claselor conducătoare care trăiesc în cartiere înconjurate de ziduri păzite de armate particulare. Veţi vedea curând acelaşi lucru aici, în România”
Dormi liniştit PSD, la alegeri PNL o să lucreze pentru tine! Silviu Sergiu observa, în Evenimentul Zilei, ca decizia Parlamentului are avantaje şi dezavantaje: un punct slab este că favorizează alegerea unor primari cu o legitimitate redusă, în localităţile în care opţiunile electorale sunt foarte fărâmiţate, un avantaj al noului sistem este că descurajează "comerţul" cu voturile elect