Compania a decis să le facă o surpriză copiilor braşoveni, chiar de 1 iunie. De ziua lor, copiii din Braşov s-au „îmbogăţit" cu o carte scrisă special pentru ei: „Lună plină", de Andrea Gal.
Grupul de Iniţiativă Locală „Gil Corona" a bifat încă o acţiune în proiectul „Identităţi culturale locale", cu sprijinul Kronospan. Proiectul urmăreşte publicarea unor cărţi despre eroii importanţi ai comunităţii locale, care sunt distribuite mai apoi copiilor. În paralel, copiii implicaţi în proiect participă la workshop-uri pe diferite teme.
Cu ocazia lansării cărţii „Lună plină", de la Muzeul de Artă, copiii au participat la un workshop de tehnici de animaţie, „De la hârtie, la hightech", iar la final, participanţii au plecat acasă cu un volum din „Lună plină".
O carte despre copilărie
Cartea este bilingvă, în fracenză şi română, şi este o ficţiune despre copilăria trăită de celebrul fotograf Brassai, la începutul secolului XX, în Braşov. Practic, copilăria maestrului coincide cu dezvoltarea artei cinematografice şi fotografice şi prezintă fascinaţia acestuia pentru primul film care rula în acea vreme, „Călătorie pe lună".
„Pentru compania noastră a fost o mare onoare să susţinem acest proiect, pentru că reuşim să-i învăţăm pe copii ce înseamnă istoria locală, să le aducem în mijlocul lor un personaj atât de important cum a fost fotograful Brassai, să-i învăţăm despre ceea ce înseamnă copilărie în 1908. Ei au posibilitatea să facă o comparaţie între ceea ce înseamnă să fi copil în 1908 şi ce înseamnă copilăria acum. Le mulţumim tuturor copiilor care vor citi această carte şi sunt convinsă că le va plăcea foarte mult", a spus Oana Bodea, pr managerul companiei Kronospan.
Kronospan a publicat 1.000 de cărţi care vor ajunge la copiii din toate şcolile partenere în proiect. „Sper ca această carte să placă tuturor, dar ma