Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de decesele din Germania. Sursa bacteriei ar putea fi castraveţii, roşiile sau lăptucile din Olanda sau Danemarca. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
După ce au lovit în castraveţii spanioli, germanii s-au răzgândit: a doua analiză a demonstrat că nu din Spania vine pericolul, iar în prezent, sunt suspecte mai degrabă loturile de castraveţi din Danemarca şi Olanda.
Pe măsură ce infecţia cu bacteria E.Coli se răspândeşte, misterul sursei ei se adânceşte. Numărul total al deceselor se ridică la 17, după ce ieri a mai murit o femeie din Suedia, proaspăt sosită din Germania. MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Ce spun românii despre epidemia cu E.coli VIDEO evz.roVezi mai multe Microbiologul Maria Nica, despre cea mai mare epidemie bacteriană din istoria Europei
Bacteria umblă liberă, iar autorităţile nu sunt nici pe departe aproape de a descifra misterul care face ca bacteria să ducă la atâtea cazuri gravde sindrom uremic hemolitic. Totuşi, în ţările cu probleme, oamenii sunt sfătuiţi în continuare să nu se atingă de castarveţi şi roşii.
Peste o mie de europeni, printre care danezi, suedezi, austrieci, cehi, englezi şi olandezi au fost afectaţi de bacteria Escherichia Coli, iar medicii se aşteaptă la mai multe decese în perioada următoare, întrucât starea acestora se înrăutăţeşte pe zi ce trece, iar infecţia se transmite şi de la om la om. Sursa infectării rămâne încă neclară, pe lista suspecţilor fiind castraveţii, roşiile, dar şi lăptucile. "Nu cred ca se poate estima scara la care s-a produs contaminarea vegetalelor", co mentează microbiologul Maria Nica, invitată ieri la chatul evz.ro.
Au fost prelevate probe din pieţe româneşti
Chiar dacă bacteria a ajuns şi în Ungaria, România a fost avertizată doar la nivel informativ.
Inspectorii sanitar-veterinari au fost trimişi s