De aseară de la ora 22.00 şi până în această dimineaţă la ora 7.00, peste 200 de giurgiuveni s-au înghesuit în faţa sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Giurgiu, pentru a se încrie într-un tabel nominal cu ajutorul căruia să-şi poată obţine un număr de ordine cu care să intre să îşi depună dosarul pentru Programul „Casa Verde”.
Acesta a fost lansat anul trecut şi are ca principal obiectiv instalarea sistemelor de încălzire folosind energia regenerabilă prin panouri solare, centrale pe peleţi sau pompe de căldură. nu i-a lăsat indiferenţi pe giurgiuveni, mai ales că investiţia este suportată integral de stat, din Fondul pentru Mediu.
”Au ales această metodă tocmai pentru a evita îmbulzeala de la ghişeul agenţiei, cea care se ocupă de implementarea la Giurgiu a Programului «Casa Verde». Spre deosebire de alte zile, astăzi angajaţii au venit la muncă cu o oră mai devreme, la ora 7.00. E mai bine să fie ordine şi fiecare solicitant să îşi depună dosarul civilizat” spune purtătorul de cuvânt al APM Giurgiu, Daniela Neagu.
1,4 milioane de lei pentru „Casa Verde”
Conducerea Agenţiei de Mediu îi asigură pe doritori că fondurile alocate judeţului Giurgiu sunt suficiente, iar în cazul în care acestea se vor termina Fondul de Mediu le va suplimenta.
„Din cele 100 de milioane de lei date pentru Programul «Casa Verde», judeţul Giurgiu beneficiază de aproximativ 1,4 milioane de lei. Până acum am primit 216 dosare de la giurgiuvenii interesaţi să îşi instaleze panouri solare. Vom primi în continuare dosare” a spus pentru „Adevărul de Seară” directorul APM Giurgiu, Ioana Popescu.
Anul trecut 342 de giurgiuveni au depus cereri de finanţare la Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului (APM, cea care se ocupă, la nivel local, de proiectul „Casa Verde”, 23% dintre aceştia fiind din mediul rural.
Nicolae Gheorghişor este un