Terenul pe care se află menajeria şi depozitele circului, a cărui activitate depăşeşte jumătate de veac, a fost retrocedat la sfârşitul lunii trecute. Autorităţile din Bucureşti habar nu au ce se va întâmpla cu animalele care au distrat ani la rând milioane de români.
Update, ora 11:50: Emilian Papagheorghiu, şeful Direcţiei de Cultură a Primăriei Capitalei, în administraţia căreia se află circul Globus, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul" că ştie de situaţie, însă această problemă nu poate fi rezolvată de direcţia pe care o conduce.
„Nu ştiu cum a putut fi retrocedat un astfel de teren, mai ales că situaţia durează de câţiva ani. În acest context m-a sunat Brânduşa (directorul circului Globus) acum câteva zile la ora 5.30 şi mi-a spus
Edilii iau în calcul mai multe variante pentru desfiinţarea Circului de stat Globus. Prima variantă presupune ca terenul să fie declarat de utilitate publică, prin hotărâre de Guvern, iar proprietarul să fie recompensat cu pământ în altă parte. A doua variantă ar fi ca circul să fie mutat, cel mai probabil la marginea Bucureştiului.
Conducerea circului a obţinut acordul proprietarului pentru a continua să funcţioneze în această clădire până la sfârşitul stagiunii, adică până pe 12 iunie.
După această dată, dacă autorităţile nu vor reuşi să găsească o soluţie, Circul Globus se va închide. Toate animalele vor fi mutate de aici, iar fără ele nu se vor mai putea organiza spectacole.
În spatele întregii poveşti se coace însă, cel mai probabil, un tun imobiliar. Miza este terenul de 9 hectare din sectorul 2 al Capitalei.