Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că procesul de clasificare a spitalelor s-a încheiat şi că şapte unităţi au fost încadrate în categoria întâi, care au un nivel de competenţă înaltă. " Au fost depuse 460 de dosare pentru clasificare. Dintre acestea, 347 au fost clasificate. Cele mai multe, respectiv 58%, au fost încadrate în categoriile a patra şi a cincea", a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă. Astfel, 124 de unităţi au fost încadrate la categoria a patra şi 96 în a cincea.
În categoria întâi au fost încadrate şapte spitale, dintre care două din Bucureşti - Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul clinic de Urgenţă Floreasca.
Celelalte cinci spitale încadrate în categoria I sunt Spitalul Judeţean Timişoara, Spitalul Judeţean Cluj-Napoca, Spitalul Judeţean Târgu Mureş, Spitalul Judeţean Constanţa şi Spitalul Judeţean Iaşi. În plus, 21 de spitale au primit clasificarea întâi monospecializare, printre care se numără Spitalul de Oncologie Cluj, Spitalul ''Matei Balş'', Institutul Naţional de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" , Spitalul Fundeni, Spitalul Bagdasar-Arsenie şi Spitalul pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''.
Ministrul a mai spus că de la 1 iunie se introduc pentru prima oară reguli clare de finanţare pentru spitale în funcţie de gradul lor de competenţă şi de clasificarea obţinută. "Se elimină discrepanţele foarte mari care existau în finanţare, ceea ce înseamnă şi predictibilitate pentru manageri şi pentru toţi cei care deţin aceste spitale", a precizat ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că procesul de clasificare a spitalelor s-a încheiat şi că şapte unităţi au fost încadrate în categoria întâi, care au un nivel de competenţă înaltă. " Au fost depuse 460 de dosare pentru clasificare. Dintre acestea, 347 au fost clasificate. Cele mai multe, respectiv 58%, au fos