Ministerul Sănătăţii a finalizat clasificarea unităţilor sanitare din judeţul Constanţa, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în cel mai înalt nivel de competenţă, alături de alte şase unităţi din ţară.
Seful Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Constantin Dina, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, situaţia tuturor unităţilor medicale din Constanţa, precizând că unele dintre acestea au ordin de clasificare provizoriu, iar până la sfârşitul anului trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a-şi păstra zona de competenţă. Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa are un ordin de clasificare provizoriu, în nivelul 1 de competenţă, iar până la sfârşitul anului trebuie să realizeze un plan de conformare care prevede creşterea numărului de pacienţi internaţi din alte judeţe la 20 la sută, faţă de 11 la sută cât este în prezent, şi comasarea cu Spitalul Agigea, operaţiune aflată în plină desfăşurare. Spitalul Judeţean se află la nivelul 1 de competenţă, alături de alte patru spitale din provincie şi două din Bucureşti.
Iată şi care sunt clasificările celorlalte unităţi medicale din judeţul Constanţa. Sanatoriul Balnear Mangalia, Sanatoriul Techirghiol, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Eforie Sud au fost clasificate la nivelul 5 de competenţă, Spitalul Mangalia, Spitalul Hârşova şi Spitalul Cernavodă - nivelul 4 de competenţă, cu menţiunea că ultimele două unităţi au fost clasificate provizoriu şi au de îndeplinit un plan de conformare. Situaţia Spitalului Cernavodă este una specială, pentru că, dacă nu îndeplineşte anumite criterii până la sfârşitul anului, va fi declasificat. De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie Nord, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie au fost clasificate la nivelul 2M, i