Începând de la 1 iunie, taxa de traversare a podului Ruse-Giurgiu, pe malul bulgăresc, pentru autoturisme a fost redusă de trei ori, de la şase la doi euro.
Bulgaria a redus la o treime taxa impusă autoturismelor care trec podul spre Giurgiu, în timp ce România o menţine la şase euro.
Zilnic, circa nouă sute de maşini se îndreaptă spre ţara noastră pe acest pod şi teoretic, reducerea taxei ar scădea veniturile cu circa două milioane de leva pe an. Vameşii bulgari sunt însă optimişti şi se aşteaptă ca traficul să crească, informează RRA.
Deşi guvernul Borisov se consideră printre puţinele din Uniunea Europeană care nu au mărit taxele, cheltuielile, cu această destinaţie s-au amplificat.
Prin această măsură, adoptată în mod unilateral, Bulgaria urmăreşte în primul rând stimularea turismului.
Numărul turiştilor români în Bulgaria, în ultimii ani, este în continuă creştere, ceea ce asigură importante venituri. Creşte şi numărul cetăţenilor români care vin după cumpărături.
La ministerul bulgar de Finanţe se discută reducerea taxei pentru autobuze cu până la 23 de locuri. Nu va fi modificată însă taxa pentru camioane. Ea va rămâne în continuare între 18 şi 25 de eeuro.
Noul director al Agenţiei Infrastructură Rutieră, Serghei Mihalev, a declarat la Ruse că starea tehnică a singurului pod care leagă Bulgaria de România şi prin care trece o mare parte din traficul între Turcia şi Europa Centrală este tragică.
Primăria din Ruse cere ca podul să fie reconstruit şi lărgit un pic, astfel încât să poată fi traversat de pietoni şi biciclişti.
Începând de la 1 iunie, taxa de traversare a podului Ruse-Giurgiu, pe malul bulgăresc, pentru autoturisme a fost redusă de trei ori, de la şase la doi euro.
Bulgaria a redus la o treime taxa impusă autoturismelor care trec podul spre Giurgiu, în timp ce România o menţine la ş