Este cel care și-a propus să să formuleze \"noi reguli internaționale\"și să \"reformeze sistemul monetar global\". Este un cunoscător absolut al sistemului financiar al banilor și mai ales știe cu adevărat ce sunt banii și cum se lucrează cu ei. De ce nu ar fi el șeful celei mai importante instituții financiare din lume?
"Cred cu sinceritate că naţionalitatea, originea, este ceva ce nu ar trebui să conteze cu adevărat până la urmă. Importante sunt abilitatea, expertiza, experienţa, dorinţa, entuziasmul, spiritul de leadership şi trecutul. Toate acestea contează" a explicat Christine Lagarde pentru BBC, care este principala favorită la funcția de director al FMI, însă ca om politic are mai puțină experiență în spate decât un investitor al cărui singur scop este acela de a face bani.
Mai mult, toată lumea este de acord că Fondul Monetar Internațional trebuie reformat, iar el, la rândul lui, trebuie să își evidențieze mai mult rolul de reformator al sistemului financiar global.
Și sub acest aspect, Soros ar fi mai potrivit pentru că a declarat că vrea să reorganizeze întregul sistem economic global.
Jurnaliștii de la Wall Street Journal au scris despre faptul că un fond în care Soros a băgat peste 50 de milioane de dolari a organizat pe data de 8 aprilie o conferință internațională care își propunea să formuleze "noi reguli internaționale"și să "reformeze sistemul monetar global".
Evenimentul a adunat peste 200 de personalități din mediul academic, cel de afaceri și din aparatul guvernamental, în dorința de a repeta celebrul Bretton Woods din 1944, care a dus la crearea Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale.
De ce ar vrea Soros să reformeze sistemul monetar? "Nu există foarte mulți oameni care cunosc piața și care să fie dispuși să lucreze pentru binele public, iar eu am făcut prea m