Cristina Georgescu, Piteşti. Pentru o tartă de fructe rapidă oferim o reţetă de tartă cu struguri, pentru care ai nevoie de: aluat de tarte din comerţ, un kg struguri, 3 linguri cu nuci pisate; pentru cremă: 3 linguri cu zahăr, o lingură cu făină şi una cu smântână, 3 ouă, o cană cu lapte, vanilie, un praf de sare. Preparare: Pune aluatul într-o formă de tartă unsă, presară nuca şi jumătate din boabele de struguri. Într-un vas amestecă ingredientele cremei şi apoi toarnă totul peste tartă. Adaugă restul de boabe de struguri şi dă la cuptor la foc potrivit.
Liliana Neamţu, Galaţi. Un sos alb obţineţi din următoarele ingrediente: 400 g iaurt gras, 200 g maioneză, 2-3 castraveţi verzi sau muraţi, o căpăţână de usturoi, după gust, ciuperci din conservă mică, o legătură de mărar, piper pisat, sare. Preparare: Curăţă şi toacă mărunt castraveţii, apoi scurge-i de zeamă, curăţă şi pisează cremă usturoiul, scurge bine şi toacă mărunt ciupercile, spală şi toacă fin mărarul. Amestecă totul uşor, drege de sare şi pune pasta în boluri individuale şi ornează presărând piper pe deasupra.
Carolina Macarie, Bucureşti. Vin de Madera, de casă, din: 750 ml vin alb, zahăr brun şi 6 prune uscate. Preparare: Pune totul la fiert 10 minute, lasă la răcit şi-l poţi folosi.
Cristina Georgescu, Piteşti. Pentru o tartă de fructe rapidă oferim o reţetă de tartă cu struguri, pentru care ai nevoie de: aluat de tarte din comerţ, un kg struguri, 3 linguri cu nuci pisate; pentru cremă: 3 linguri cu zahăr, o lingură cu făină şi una cu smântână, 3 ouă, o cană cu lapte, vanilie, un praf de sare. Preparare: Pune aluatul într-o formă de tartă unsă, presară nuca şi jumătate din boabele de struguri. Într-un vas amestecă ingredientele cremei şi apoi toarnă totul peste tartă. Adaugă restul de boabe de struguri şi dă la cuptor la foc potrivit.
Liliana Neamţu, Galaţi. Un sos