Fire sensibilă şi profundă, îşi doreşte cu ardoare să ajungă cunoscută şi să le aducă oamenilor bucurii prin muzica sa.
Loredana moşteneşte simţul artistic al mamei sale. Mama a studiat pianul şi a fost absolventă a Facultăţii de Muzică.
,,Aveam şase ani şi atunci mama mi-a adus pentru prima dată o vioară”, îşi aminteşte Loredana. De atunci totul este istorie. Studiază de zece ani vioara şi spune că încă nu i- a aflat toate tainele. Este un instrument dificil de studiat, dar în acelaşi timp extrem de frumos.
Văzând că fetiţei lor îi place vioara, părinţii au îndrumat-o să studieze acest instrument. Astfel, Loredana a fost înscrisă în clasa întâi la Liceul de Artă I.Şt. Paulian.
Practic din clasa întâi şi până în clasa a zecea nu a încetat nicio clipă să studieze vioara. Profesorul ei de muzică, Ionel Ioniţă, a fost cel care a învăţat-o primele note muzicale şi a făcut-o să înteleagă cât de fascinant este studiul viorii.
,, Vioara m-a fascinat mai mult decât oricare alt instrument. Pentru mine aceasta este regina instrumentelor”, spune Loredana. ,, Sincer, prima oară când am auzit că scârţăie am fost descurajată. Dar, în timp, am învăţat multe lucruri despre tehnica viorii şi am început să am şi satisfacţii”, afirmă violonista.
În clasa a treia a participat pentru prima oară la o competiţie, la care a obţinut locul al doilea.,, A fost vorba despre olimpiada de interpretare instrumentală, faza zonală, desfăşurată la Slatina.”
Au urmat participări anuale la alte olimpiade de muzică, de la Timişoara, Cluj, Târgu-Jiu, etc., de unde s-a întors mereu cu premii, în clasa a şaptea reuşind să obţină locul întâi.
Nici festivalurile de gen nu au trecut neobservate. ,,În clasa a şasea am participat la Festivalul Mozart, unde am luat diploma de excelenţă.” Gradat, timpul alocat studiului viorii a crescut de la o oră la c